Prezent ieri la GDS, presedintele Traian Basescu a spus ca in perioada urmatoare se vor inmulti "derapajele" Guvernului, intrucat nu exista in acest moment "tinte si viziuni" construite, existand posibilitatea sa se scape de sub control foarte multe lucruri.
"De multe ori fac observatii legate de un minister sau de altul, de Guvern, de o atitudine a Guvernului...Cat timp le-am facut la vreme si a existat un mijloc de presiune oarecare pe Guvern prin prezenta ministrilor PD, au fost prea putine derapaje. Era singura zona pe care o puteam influenta, sa spunem, intr-un fel sau altul. O sa vedeti cum se inmultesc derapajele pentru simplul fapt ca, din mai, am spus: 'Hai sa vedem daca asta e o abordare constitutionala corecta - sa stau sa privesc si din cand in cand sa mai fac o vizita in raport cu Guvernul>>", a spus Basescu."Eu cred ca o sa apara derapaje pentru ca nu avem tinte, viziuni construite in momentul de fata si aici riscam sa scapam foarte multe lucruri de sub control", a spus seful statului. El a exemplificat prin modul in care apar in acest moment legile de salarizare, precizand ca neabordarea unitara a legislatiei care tine de salarizare nu aduce decat necazuri.


UNINOMINAL. Seful statului a dat totodata asigurari ca nu se va produce o dubla invalidare in legatura cu introducerea uninominalului prin insuficienta prezenta la vot si, concomitent, prin nepromulgarea legii asumate de Guvern.Seful statului a fost intrebat daca nu exista riscul ca votul uninominal sa nu fie introdus pana la urmatoarele alegeri in cazul in care la referendum nu se vor prezenta suficient de multi alegatori pentru validare si daca el nu va promulga legea in legatura cu care Guvernul si-a asumat raspunderea. Basescu a raspuns ca stie ca exista posibilitatea ca referendumul sa fie invalidat. El a precizat ca legea asumata de Guvern are ca termen de promulgare 26 noiembrie. ”Dupa exit poll-uri (de la referendum, n.r.) si inainte de a ma urca in avion pentru Spania (unde face, dupa referendum, o vizita oficiala anuntata inca din primavara, n.r.) voi sti ce am de facut”, a spus Basescu.El a tinut sa precizeze ca va tine cont de vointa poporului, exprimata la referendum, in decizia privind promulgarea legii asumate de Guvern.Basescu a spus ca are posibilitatea sa retrimita legea la Parlament sau sa sesizeze Curtea Constitutionala "pe baza unui articol din Constitutie”


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.