Liberalii nu vor sa-l schimbe pe ministrul de Externe inainte de alegerile din 25 noiembrie ca sa nu-i dea apa la moara presedintelui.
Dupa „recidiva“ de luni dimineata, cind a afirmat ca nu este vorba de deportarea in desert a infractorilor, dar a adaugat ca acest lucru „nu se va intimpla prea curind“, se pare ca fotoliul ministerial al lui Adrian Cioroianu se clatina serios. Ieri, vicepresedintele PNL Puiu Hasotti a atacat frontal subiectul intr-o conferinta de presa: „Cioroianu a gresit inca o data si nu pot sa nu recunosc acest lucru. Eu, luni, in fata presei, i-am luat apararea, dar acum nu mai pot sa fac acest gest. Pot sa va spun doar ca luni a gresit din nou“. Senatorul liberal a adaugat insa ca ministrul de Externe „nu este nici rasist, nici xenofob. Daca tacea, filosof raminea“.

Declaratiile anterioare ale lui Cioroianu au fost discutate luni dimineata in Biroul Permanent al PNL, dar la ora respectiva nimeni din conducerea partidului nu stia ce afirmase ministrul de Externe chiar inainte de a intra in sala de sedinta. Conducerea PNL l-a iertat luni pe Cioroianu, dar seful sau de partid si de guvern i-a recomandat sa solicite CNCD sa-l audieze pentru a demonstra ca afirmatiile facute nu au legatura cu xenofobia si rasismul.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.