Costica Argint intentioneaza sa renunte la cetatenia romana, intrucat Romania manifesta intoleranta fata de persoana lui, iar jurnalistii "au scris informatii urate" despre el, fara sa-l contacteze pentru lamuriri, a declarat astazi liderul asociatiei romilor refugiati politic in Italia.

Argint a declarat ca i-a trimis o scrisoare premierului Calin Popescu-Tariceanu prin care ii anunta intentia sa de a renunta la cetatenie. "Este o declaratie de intentie, atata timp cat Romania manifesta intoleranta fata de mine ca persoana. In viitor nu-mi ramane decat sa renunt la cetatenie", a spus Argint, dupa cum informeaza NewsIn.

Costica Argint a acuzat presa de aceeasi intoleranta si a anuntat ca va da in judecata Romania Libera pentru articolul pe care l-a scris despre el.

"Ziaristii au scris urat despre mine, pe baza unor informatii dintr-un cazier, fara sa vorbeasca si cu mine. Am cazier, da, Costica Argint este un infractor", a spus acesta revoltat.

Intrebat daca aceasta declaratie de intentie va fi si pusa in practica sau daca va exista posibilitatea sa se razgandeasca, Argint a insistat ca "e o declaratie de intentie". Dar, pe de alta parte, Argint a subliniat ca el a ajutat comunitatea romaneasca din Italia, pe membrii asociatiei al carei presedinte este, Asociatia Refugiatilor Politici Romi.

"Cu putinii mei bani, in loc sa ii cheltuiesc cu copiii, incerc sa ajut comunitatea, pe cei din asociatia mea. Cu banutul meu am facut atatea pentru comunitate, am ajutat persoane pe care guvernul Romaniei nu le-a ajutat prin ambasadele si consulatele din Italia, eu, Costica Argint, eu, un infractor", a mai spus acesta.

Revolta lui Costica Argint a fost generat de faptul ca, intalnirea cu premierul Calin Popescu Tariceanu si cu ministrul de externe Adrian Ciroianu de saptamana trecuta, a generat un adevarat scandal de presa dupa ce s-a aflat ca Argint face obiectul unui mandat de arestare emis de autoritatile romane prin Interpol, comenteaza NewsIn.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.