O propunere a guvernului Republicii Moldova de a restrictiona circulatia masinilor cu numere de inmatriculare transnistrene, a provocat o reactie vehementa a administratiei de la Tiraspol, care a amenintat Chisinaul cu masuri de raspuns vizand inclusiv masinile cu numere romanesti.

"Transnistria este gata de orice si ar putea interzice intrarea pe teritoriul sau a masinilor cu numere romanesti", a declarat liderul regiunii separatiste, Igor Smirnov, dupa cum informeaza NewsIn.

Guvernul de la Chisinau intentioneaza sa restrictioneze, de la 1 ianuarie 2008, circulatia masinilor cu numere de inmatriculare transnistrene. Potrivit unui proiect de lege intrat saptamana aceasta in Parlament, masinile inmatriculate in Transnistria nu vor mai putea iesi sau intra in Republica Moldova prin punctele vamale si de frontiera cu Ucraina si Romania. De la 1 ianuarie 2009 transportul din regiunea separatista nu va mai avea voie sa circule nici in Republica Moldova.

Guvernul moldovean si-a motivat decizia prin faptul ca intentioneaza sa creeze o baza de date centralizata si sa puna la punct Registrul de Stat al Transportului.

Liderul regiunii separatiste nerecunoscute, Igor Smirnov, a criticat dur intentia Chisinaului de a restrictiona circulatia masinilor cu numere de inmatriculare transnistrene si a declarat ca Tiraspolul se va vedea obligat sa ia masuri de raspuns adecvate, daca decizia nu va fi anulata.

Smirnov nu a precizat la ce fel de masuri se refera, dar a spus ca Tiraspolul "este gata de orice" si ar putea interzice intrarea pe teritoriul sau a masinilor cu numere romanesti, asa cum s-a procedat deja in vara anului 1999, atunci cand Romania a refuzat sa recunoasca noile numere de inregistrare transnistrene.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.