Asociatia Romani Criss a depus la Consiliul pentru Combaterea Discriminarii, o sesizare impotriva ministrului de externe, Adrian Cioroianu, dupa ce acesta a declarat intr-o emisiune televizata, ca infractorii ar trebui trimisi in desert sau in batalioane disciplinare.

Consiliul National pentru Combaterea Dscriminarii (CNCD) a stabilit ca audierea celor doua parti sa aiba loc dupa sedinta comuna a guvernelor roman si ungar, anuntata pentru miercuri, 14 noiembrie. Potrivit unor surse, Cioroianu se va prezenta la CNCD pentru audiere, in aceasta saptamana, cel mai probabil joi, informeaza NewsIn.

Romani Criss a luat astfel atitudine de afirmatiile lui Cioroianu care, in urma cu doua saptamani a afirmat, in cadrul unei dezbateri televizate, ca infractorii romani din strainatate "ar trebui pusi la muncile cele mai dure si formate, probabil, batalioane disciplinare" si trimisi in desert.

Trei zile mai tarziu, ministrul si-a cerut scuze pentru aceste afirmatii, care i-au atras numeroase critici din partea politicienilor si a societatii civile, fiind formulate mai multe cereri de demitere a sa din fruntea diplomatiei. Premierul Calin Popescu Tariceanu a considerat regretabila declaratia ministrului de externe si a precizat ca acesta si-a cerut deja scuze.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.