Presedintele Clubului Roman de Presa, Cristian Tudor Popescu a declarat astazi, pentru NewsIn, ca va propune in prima sedinta a Consiliului de Onoare al CRP sa se discute despre problema jurnalistilor care sunt si oameni de afaceri, informeaza NewsIn.

"In prima sedinta a Consiliului de Onoare al CRP voi propune discutarea acestei probleme, a intersectiei dintre meseria de jurnalist si cea de om de afaceri, dar si a modului in care este ea reglementata", a declarat presedintele CRP, Cristian Tudor Popescu.

Intrebat daca CRP va modifica Codul Deontologic al Ziaristului, Cristian Tudor Popescu a declarat ca se va gandi la o recomandare care sa fie introdusa in Cod pentru a fi evitate conflictele de interese. "Ne vom gandi la o recomandare pentru a evita conflictele de interese, dar nu vom putea recomanda unui ziarist sa nu detina actiuni la o societate", a mai spus Cristian Tudor Popescu.

"Evenimentul zilei" a publicat saptamana trecuta mai multe articole din care reiese ca o firma la care este actionar Bogdan Chirieac, senior editor al cotidianului "Gandul", a incheiat mai multe contracte cu statul roman, oferta acestei societatii fiind singura analizata de stat.

Firma lui Chirac, Centrul pentru Servicii de Radiocomunicatii SRL, a incheiat contracte cu Serviciul de Telecomunicatii Speciale (STS), o structura militara, parte din sistemul national de aparare, care asigura telecomunicatiile speciale pentru autoritatile publice, Guvern, Presedintie, Curtea Constitutionala etc.
Potrivit "Evenimentului zilei", valoarea acestor contracte este de 24 de milioane de euro, iar profitul firmei a crescut de la implicarea lui Bogdan Chirieac in activitatea societatii.

Intr-un editorial scris de Bogdan Chiriac in editia din 15 noiembrie 2005 a cotidianului "Gandul", acesta critica incheierea unui contract, fara licitatie, intre consortiul european EADS si Ministerul Administratiei si Internelor si vorbea despre avantajele tehnologiei Tetra, pe care le distribuia in Romania firma la care era actionar.

Bogdan Chirieac a demisionat ieri, din functia de senior editor al cotidianului "Gandul" si a declarat ca a luat aceasta decizie pentru a pune capat atacurilor la adresa publicatiei, pe care le considera absurde, informeaza NewsIn.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.