CONCLUZII. Campaniile anticoruptie promovate in mass-media sunt considerate de majoritatea populatiei ca inutile, nefiind retinut nici un slogan.

Justitia nu este independenta in judecarea faptelor de coruptie, in principal din cauza politicienilor. O treime dintre cetateni afirma ca li s-a cerut spaga. Acestea sunt concluziile sondajului realizat pe un esantion de 1.143 persoane de peste 17 ani, considerat reprezentativ pentru populatia adulta a Romaniei, cu o eroare de +/-2,9% la un nivel de incredere de 95%.

CAMPANII INUTILE. Campaniile anticoruptie promovate in mass-media incepand din 2005 nu au fost prea utile pentru 34% dintre respondenti si inutile pentru alti 21% dintre cetateni, iar 91% dintre persoanele intervievate nu au retinut nici un slogan din toate aceste campanii.

Referitor la campaniile publice anticoruptie derulate in ultimii trei ani, 60% dintre respondenti au auzit de campania "Nu da spaga", 38% au aflat de spotul "Eu nu dau spaga", iar 32% dintre subiecti au auzit de campania "Combate si tu coruptia" in principal de la televizor si din presa scrisa.

O treime dintre intervievati afirma ca s-au confruntat cu situatii in care li s-a cerut, direct sau indirect, sa dea spaga. Pe primul loc se afla mita la doctor, cu 31%. Pentru locul doi se bat, la egalitate, cu cate 6% la suta profesorii, functionarii de primarie si politistii.