Ambasadorul italian Daniele Mancini a parasit o dezbatere din cadrul unui targ international de produse agricole, pentru a merge la reprezentanta diplomatica, in fata careia va avea loc un miting al Noii Drepte, informeaza NewsIn.

Intr-un comunicat de presa postat pe site-ul Noii Drepte, gruparea arata ca protestul are "drept scop eliminarea confuziei asupra etniei criminalului Romulus Mailat, asociat in mod eronat de politicienii si presa italiana cu poporul roman".

Reprezentantii Ambasadei Italiei au aflat insa din presa si de pe site-ul Noii Drepte despre miscarea de protest care urmeaza sa aiba loc incepand cu ora 12.00. Pe de alta parte, reprezentantii primariei care au aprobat protestul, au spus ca nu aveau obligatia de a anunta reprezentanta diplomatica.

"Situatia dintre Romania si Italia este pe cale de a se stabiliza, dar ca acest lucru sa se intample este nevoie de control si bun simt de ambele parti", a spus ambasadorul inainte de a parasi dezbaterea de la targul INDAGRA.

"Noi nu am fost oficial informati de nimeni despre mitingul acesta. Am auzit despre manifestare din presa, am citit pe site-ul Noii Drepte si am cerut autoritatilor informatii suplimentare. Manifestatia a fost autorizata de Primaria Bucuresti. Ei au verificat totul si de fiecare data cand sunt astfel de actiuni masurile de securitate sunt adecvate. Avem incredere in autoritatile romane", a declarat atasatul de presa al Ambasadei Italiei, Gaia La Cognata.

La Cognata a spus ca mitingul de acum cateva zile, organizat de PC a fost o manifestare "calma, cu foarte putini participanti" si spera ca acelasi climat de calm sa fie si de aceasta data.
"Oricum, am auzit ca nu este un pichet impotriva ambasadei sau a Italiei, ci pentru eliminarea confuziei asupra etniei lui Nicoale Mailat, care este eronat asociat cu poporul roman", a conchis La Cognata.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.