Partidul italian de centru-dreapta, Liga Nordului a anuntat ca va organiza un "comitet de primire" a premierului roman Calin Popescu Tariceanu, pentru a protesta in legatura cu infractiunile comise de romanii din Italia, transmite agentia de presa DIRE in pagina sa electronica.

O delegatie formata din parlamentari ai Ligii Nordului vor fi prezenti in Piazza Montecitorio din Roma, pentru a-l "intampina" pe Tariceanu.

"Premierului roman ii spunem ca trebuie sa isi ia inapoi romanii, romii si tiganii care comit infractiuni, iar lui Prodi ii transmitem ca trebuie sa faca imediat expulzari", a declarat Federico Bricolo, deputat al Ligii Nordului.

"Ii vom face pe toti sa inteleaga clar ca vrem o Padanie fara romi, tigani si romani care comit delincvente", a adaugat parlamentarul.

Calin Popescu Tariceanu se va afla astazi la Roma, unde se va intalni Romano Prodi, pentru a pune la punct o strategie bilaterala comuna cu omologul sau italian si pentru a da un semnal politic de cooperare in aceasta problema.

Vizita este rezultatul unei convorbiri telefonice care a avut loc duminica seara intre seful executivului de la Roma Romano Prodi si omologul sau de la Bucuresti, dupa polemicile din ultimele zile in legatura cu uciderea Giovannei Reggiani, informeaza NewsIn.

Cei doi sefi de guvern, italian si roman, au aprofundat in timpul convorbirii telefonice chestiunea imigrantilor romani din Italia si au subliniat prietenia dintre cele doua state. Pe de alta parte, Tariceanu s-a declarat dezamagit de declaratiile unor politicieni italieni in legatura cu romii si romanii din Italia si a avertizat in legatura cu o tendinta antiitaliana in Romania, potrivit unui interviu publicat marti de cotidianul Corriere della Sera.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.