Presedintele Traian Basescu a caracterizat in termeni foarte duri activitatea ministrului de Externe, Adrian Cioroianu, intr-o emisiune a postului public de televiziune. Presedintele considera ca Cioroianu ar fi trebuit sa demisioneze „in al doilea minut” dupa ce a facut afirmatiile cu tenta xenofoba, la adresa romilor care ar trebui deportati in desert.

"Unul facea nu stiu ce rezervatie prin Egipt... ministrul de Externe. Trebuia sa demisioneze in al doilea minut dupa ce a facut o astfel de afirmatie", a declarat ieri seara la TVR, seful statului referitor la modul in care diplomatia romana a reactionat in legatura cu situatia romanilor din Italia.

Traian Basescu a criticat si lipsa de interes a institutilor statului roman, in special a ambasadelor si consulatelor, fata de situatia muncitorilor romani din strainatate. Seful statului a vorbit in acest sens de raportarile cerute diplomatilor romani, despre "dispretul", dar si "bataia de joc" a acestora fata de comunitatile de romani din afara tarii, informeaza NewsIn.

"Acest lucru ma va face sa chem in tara foarte multi ambasadori. Dispretul lor pentru romani este o realitate si acest lucru il pot proba oricui si-l pot demonstra cu informatiile primite", a anuntat ieri, Traian Basescu.

Presedintele a propus in cadrul emisiunii, programe la nivel european pentru integrarea comunitatii rome, ca o solutie diplomatica si unanim acceptata. Basescu a aratat pe de alta parte, ca cetatenii etniei rome creeaza multe probleme in spatiul comunitar. "Trebuie sa avem puterea sa recunoastem ca cele mai multe probleme le creeaza cetatenii de etnie roma. Poate sa tipe Romani CRISS pana maine dimineata", a mai spus Traian Basescu in aceeasi emisiune a postului public de televiziune.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.