Sapte fosti si actuali ministri, asteptati sa ajunga in fata procurorilor
Presedintele Traian Basescu ia in calcul posibilitatea de a decide singur daca sa ii dea sau nu pe mana procurorilor pe fostii si actualii ministri, pentru care s-a cerut inceperea urmarii penale. Intr-un interviu aparut, ieri, in cotidianul „Evenimentul Zilei”, Basescu a vorbit despre „vidul legislativ” in domeniul cercetarii penale a fostilor si actualilor membri ai Cabinetului

Seful statului a precizat ca n-a semnat inca decretul de constituire a noii comisii speciale, care trebuie sa avizeze consultativ cercetarea demnitarilor, pentru ca ordonanta pe aceasta tema este analizata de Curtea Constitutionala: „N-am semnat decretul, fiindca ordonanta a fost atacata de Avocatul Poporului la Curtea Constitutionala si n-avea rost sa emit decretele fara sa stiu daca acea lege e constitutionala sau nu. Daca se va stabili ca e constitutionala, voi numi imediat comisia.


Despre autor:

Gandul

Sursa: Gandul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.