Presedintele PSD Mircea Geoana a cerut demisia ministrului afacerilor de externe Adrian Cioroianu, dupa ce acesta a declarat, intr-o emisiune televizata, ca ar cumpara un teren in desertul egiptean pentru populatia cu "romancei" care comit infractiuni.

Geoana a apreciat ca declaratia ministrului Cioroianu este un gest deplasat. "Daca noi cadem acum prada emotiei si ne apucam sa blamam segmentele largi ale populatiei, intr-un astfel de episod, facem o greseala grava, pentru ca riscam ca o criza din Italia sa o importam in Romania. Riscam sa adancim un clivaj care exista deja intre populatia romaneasca si cea tiganeasca din Romania", a declarat liderul PSD, dupa cum informeaza NewsIn.

Declaratia lui Geoana survine in contextul in care opinia publica a comentat declaratiile ministrului de externe, Adrian Cioroianu.

Ministrul a declarat vineri seara, in cadrul unei emisiuni la Antena 3, ca vizita recenta in Egipt l-a inspirat in sensul ca statul roman sa cumpere teren in desertul egiptean, unde "sa-i plaseze" pe cei care comit infractiuni de tipul celei pentru care este acuzat romul roman Romulus Nicolae Mailat.

Cioroianu, care este de formatie istoric, a vorbit si despre batalioane disciplinare de munca, in cadrul carora asemenea oameni sa fie pusi la cele mai dure munci.

"Acesti oameni, din pacate - nu am studii de drept, nu vreau sa pozez in altceva decat ceea ce sunt - dar, asa cum judec eu, acesti oameni care comit astfel de fapte, acestia nu trebuie trimisi in regim de celula, cu televizor. Ar trebui pusi la muncile cele mai dure si formate, probabil, batalioane din alea disciplinare. Nu stiu daca asta le-ar aduce mintea la cap, sau nu", a spus Cioroianu la Antena 3.

In cadrul aceleiasi emisiuni, ministrul de externe a mai spus: "Credeti-ma, eram ieri pe drumul dintre Alexandria si Cairo, la sfarsitul vizitei, imi veneau stirile din tara, din pacate, pe SMS, pentru ca nu puteam fi prins prin telefonia mobila. Eram cam in plin desert si ma gandeam daca nu cumva am putea cumpara un teren din desertul ala egiptean, sa-i plasam acolo pe astfel de oameni ne fac de ras", a mai spus Cioroianu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.