Guvernul se va reuni astazi, intr-o sedinta extraordinara, pentru a adopta un pachet de masuri pentru imigrantii romani din Italia, informeaza NewsIn.

"Sunt Hotarari de Guvern care sunt in pregatire si pe care le vom adopta intr-o sedinta de Guvern", a anuntat ieri, premierul Tariceanu, dupa intalnirea cu ministrii de justitie, interne si externe convocata la Palatul Victoria.

Guvernul intentioneaza astfel sa intensifice cooperarea juridica si consulara intre autoritatile din Romania si Italia: cetatenii care urmeaza sa fie expulzati vor primi asistenta consulara, iar Guvernul va cere autoritatilor italiene sa ofere motivatii "solide" atunci cand decid expulzarea unui cetatean roman.

Pe de alta parte, autoritatile romane vor suplimenta numarul de politisti care vor pleca in Italia. "Pentru cei care urmeaza sa fie expulzati trebuie ca autoritatile italiene sa vina cu date certe - informatii daca cetatenii respectivi au condamnari sau au comis infractiuni", a spus Tariceanu.

Pe de alta parte, autoritatile romane vor solicita celor italiene sa elaboreze un program social de integrare a romanilor din Italia care nu au locuri de munca. De asemenea, Tariceanu a spus ca autoritatile celor doua tari trebuie sa puna la punct masuri de repatriere voluntara.

In al treilea rand, Guvernul va initia un program de comunicare publica, impreuna cu societatea civila si cu oamenii de afaceri italieni din Romania si cei romani care au firme in Italia, pentru a demonstra ca se poate conlucra cu cetatenii romani.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.