Norbert Lammert, presedintele Bundestagului "Evolutia politica in Bulgaria stagneaza, in timp ce in Romania este mai degraba in regres, acolo fortele politice se blocheaza reciproc", a declarat presedintele Bundestagului, Norbert Lammert, intr-un interviu publicat azi de cotidianul "Frankfurter Allgemeine Zeitung", despre vizita sa in Romania si Bulgaria.
Crestin-democratul german considera ca, in timp ce economia celor doua tari este in crestere, lucru ce "da speranta", in politica lucrurile sunt pe dos. Lammert se arata nemultumit mai ales de lipsa vointei politice pentru reforme reale: "Ce m-a iritat in mod special este faptul ca exista prea putini care sa aiba ambitia sa lupte cu adevarat pentru obiectivele stabilite cu Uniunea Europeana. Auzim remarce mai mult sau mai putin generale si scuzele obisnuite". Presedintele Bundestagului aminteste ca in discursul sau tinut in plenul Parlamentului roman nu a rostit doar "complezentele obisnuite", ci a spus clar ca Germania insista asupra indeplinirii angajamentelor restante. "Nu trebuie sa ne reducem asteptarile, mai ales in privinta Justitiei", spune Lammert.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.