Cresterile salariale decise de Guvern sunt fundamentate pe cresterea economica din ultimii ani si nu pe criterii populiste, a declarat premierul Calin Popescu Tariceanu, care a apreciat ca afirmatiile pe aceasta tema ale guvernatorului Bancii Nationale au fost "scoase din context"
El a aratat ca deciziile Executivului de majorare a pensiilor si salariilor s-au bazat pe rezultatele de crestere economica din ultimii ani, fiind aplicate atent, fara excese si a precizat ca astfel de masuri trebuie corelate in continuare cu indicele de productivitate. "Daca vom deschide larg baierele pungii pentru politici salariale nesustenabile, atunci tot ceea ce s-a construit in opt ani se naruie de la un an la altul", a spus Tariceanu. El a apreciat ca declaratiile pe aceasta tema ale guvernatorului Bancii Nationale au fost "scoase din context", considerand ca trebuia retinut faptul ca intre BNR si Guvern exista o buna colaborare, ambele institutii avand propriile responsabilitati. Guvernatorul BNR, Mugur Isarescu, a declarat, joi, ca Romania are nevoie de o lista de prioritati privind masurile viitoare referitoare la cresterea salariilor, pensiilor si la reducerea fiscalitatii, continuarea cresterii economice putand fi realizata doar in cazul adoptarii unor politici intelepte. "Mesajul Bancii Nationale este: "Nu mai trageti de aceasta economie, pentru ca se rupe!". Nu putem avea cresteri salariale, cresteri ale pensiilor si reducerea fiscalitatii. Trebuie facuta o lista de prioritati", a afirmat Isarescu la un seminar pe teme economice. Guvernatorul a reamintit ca Romania a avut noua ani de crestere economica si a aratat ca mentinerea acestei evolutii pentru inca noua ani poate fi atinsa doar cu politici intelepte.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.