Seful Politiei Capitalei a dat in judecata institutia pe care o conduce ca sa-si recupereze salariile restante

Situatie fara precedent in Politia Romana: seful Politiei Capitalei, chestorul Marian Tutilescu, a fost nevoit sa dea in judecata chiar institutia pe care o conduce pentru a obtine drepturile salariale restante! Pe langa Directia Generala de Politie a Municipiului Bucuresti (DGPMB), chestorul a actionat in judecata si Ministerul Administratiei si Internelor (MIRA). Procesul se afla pe rol la Curtea de Apel Bucuresti. Pe langa Tutilescu, in dosarul 7083/2/2007 sunt alti trei politisti care solicita acordarea banilor pentru concedii, neacordati in anii precedenti. Directorul DGPMB, Marian Tutilescu sustine ca este vorba despre sume de bani care trebuiau sa ii primeasca politistii pentru concedii si spor de fidelitate. In situatia sefului lor, sunt alti cativa mii de politisti de la Politia Capitalei. "Cred ca sunt in jur de opt mii de oameni care trebuie sa primeasca acesti bani. Nu stiu exact cati au procese pe rol, cert este ca o parte au castigat si si-au recuperat banii, dar cei mai multi urmeaza sa obtina o sentinta definitiva ca sa poata intra in posesia lor", a precizat pentru ZIUA chestorul Tutilescu. Potrivit acestuia, sumele restante se ridica si la 8.000 de lei (80 milioane de lei vechi). "Unii au mai putin, altii mai mult, in functie de grad, functie, vechime etc.", a mai precizat directorul DGPMB.

Zeci de mii de cazuri in intreaga tara

Situatia de la Politia Capitalei nu este singulara. Zeci de mii de politisi din intreaga tara au de primit aceste drepturi. O buna parte dintre acestia, afiliati la sindicate, au dat in judecata MIRA. Altii au facut-o individual sau in mici grupuri pentru a putea sustine procesele.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.