Reactivarea de catre BOR a trei episcopii pe teritoriul Basarabiei a stirnit o reactie dura din partea Patriarhiei Moscovei
„Este o expansiune nepotrivita, cu tenta nationalista, un act care va conduce la o separare a lumii crestin-ortodoxe.” Aceasta a fost reactia Patriarhiei Moscovei la reactivarea de catre BOR a trei episcopii pe teritoriul Republicii Moldova, dupa cum a informat joi ,,Tiraspol Times''. „Avem impresia ca Biserica din Romania este o jucarie in miinile politicienilor cu inclinatii nationaliste si este surprinzator ca Biserica Romana a apucat-o pe acest drum”, a apreciat adjunctul sefului Departamentului pentru Relatii Externe al Patriarhiei de la Moscova, episcopul Mark.

Reactia vine la o saptamina dupa decizia Sfintului Sinod al BOR de a infiinta sapte noi episcopii, dintre care trei in Basarabia, si la o zi dupa ce a anuntat ca acestea din urma au fost deja recunoscute de autoritatile de peste Prut. „Aceasta reactivare a fost consecinta fireasca a faptului ca anterior, printr-o hotarire definitiva a Curtii Supreme de Justitie a Republicii Moldova din 2004 si prin modificarile inregistrate la Statutul Mitropoliei autonome a Basarabiei, aceasta a fost recunoscuta drept succesoare spirituala, canonica, istorica a Mitropoliei Basarabiei”, a justificat Patriarhia Romana.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.