Ministrul justitiei, Tudor Chiuariu i-a adresat o scrisoare lui Traian Basescu dupa ce acesta l-a caracterizat ca fiind "un tanar mafiot obraznic" in care ii aminteste presedintelui ca au fost colegi in campania electorala a Aliantei DA, informeaza NewsIn.

"Vreau sa va aduc aminte ca am fost impreuna in campania electorala din 2004. Traian Basescu si Tudor Chiuariu, alaturi de multi altii: Calin Popescu-Tariceanu, Vasile Blaga, Varujan Vosganian, Adriean Videanu. Si alte cateva sute de mii de cetateni. Printre care multi „tineri obraznici” care nu doreau sa traiasca in societatea pe care o imaginase pentru noi partidul-stat PSD. Am fost impreuna si am castigat impreuna", scrie Chiuariu.

Ministrul justitiei i-a mai scris presedintelui ca nu ar fi fost "juristul lui Fenechiu" si ca acesta ar fi fost "unul din oamenii care l-au ajutat in campania electorala".

"Mama mea ma va intreba de ce sunt „mafiot”. Eu stiu ca nu sunt. Dumneavoastra, domnule Presedinte, stiti ca nu sunt. Cu toate acestea, ati facut aceasta afirmatie. Fara sa argumentati sau sa dovediti intr-un fel. Mama mea ma va intreba cine este „mafiotul” Fenechiu. Si nu stiu ce sa-i spun altceva decat ca este unul dintre oamenii care l-a ajutat pe Traian Basescu sa ajunga Presedintele Romaniei. Nu am fost niciodata „juristul dlui Fenechiu”. Am fost insa avocatul dvs. in campania din 2004. Nu stiu nici de ce sunt „obraznic”. Probabil pentru ca zilele trecute, cand m-ati atacat la fel de nejustificat, am explicat, cu argumente si pe un ton civilizat, ca nu ati spus Adevarul si ca nu aveti Dreptate", ii mai scrie Chiuariu lui Basescu.

Ministrul Justitiei a semnat scrisoarea cu numele in dreptul caruia a scris "Fost coleg intr-o Alianta pentru Dreptate si pentru Adevar", iar la post scriptum a mai spus ca nu va intelege de ce presedintele Basescu doreste ca Ministrul Justitiei sa-i fie "un supus servil ori un adversar ireductibil", informeaza NewsIn.

Presedintele Traian Basescu l-a caracterizat, ieri seara, la B1TV, pe ministrul Justitiei, Tudor Chiuariu, ca fiind "un tanar mafiot obraznic" si a reiterat faptul ca acesta trebuie sa plece din functia pe care o detine.

"In orice stat din lume acest om (...) nu ar mai fi ministru", a comentat presedintele. El l-a acuzat pe Chiuariu ca lucreaza in numele liberalului Relu Fenechiu si l-a caracterizat pe ministru ca fiind "un tanar mafiot obraznic".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.