Soarta procurorului Marian Sintion este pecetluita la Ministerul Internelor si Reformei Administrative

Ministrul Cristian David a solicitat ca in sedinta de astazi a sectiei de procurori a Consiliului Superior al Magistraturii sa fie luata in discutie cererea sa de incetare a detasarii magistratului la MIRA.

Informatiile noastre, obtinute din randul a tot mai multi ofiteri ai MIRA oripilati de filajul facut asupra procurorului Marian Sintion, ne-au fost confirmate de catre CSM. Astfel, procurorul Nicolae Dan Chiujdea, vicepresedinte al Consiliului, ne-a declarat ca "intr-adevar exista aceasta cerere a ministrului Internelor de incetare a detasarii pentru domnul procuror Marian Sintion".

POZITIE. In cursul zilei de ieri, o singura structura a MIRA a negat, ferm, amestecul in filarea descoperita in flagrant de Jurnalul National. "Inspectoratul General al Politiei de Frontiera nu a solicitat, respectiv nu a desfasurat actiunea de supraveghere operativa la care ati facut referire in articolele publicate de cotidianul dvs. Totodata, structurile Politiei de Frontiera Romane nu au in dotare autoturisme marcile Skoda Octavia si Ford Focus, iar in evidentele institutiei noastre nu figureaza nici un autovehicul cu numerele de inmatriculare la care faceti referire in solicitare", se arata in raspunsul Biroului e Presa al IGPF. Inca o structura a MIRA ne-a trimis totusi, in virtutea legii accesului liber la informatii, o pozitie, si anume Directia Generala Anticoruptie. Dar magistratul Irinel Paun, seful acestei directii, ne-a trimis pentru rezolvarea solicitarii noastre la minister. In rest, atat MIRA, cat si IGP, DGIPI si Directia de Combatere a Criminalitatii Organizate au pastrat aceeasi "omerta".


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.