Inalta Curte de Casatie si Justitie a decis restituirea la Parchet a dosarului "Matusa Tamara", in care este inculpat fostul premier Adrian Nastase, pentru refacerea urmaririi penale. Aceasta decizie poate fi atacata cu recurs la Completul de 9 judecatori al aceleiasi instante, informeaza NewsIn.

In luna octombrie, instantele au decis ca trei dintre dosarele importante, Zambaccian, Loteria si Rompetrol, sa se intoarca la Parchet.

Procurorul General Laura Kovesi a declarat ca a cerut atat DNA cat si DIICOT sa analizeze toate cauzele in care instanta a dispus restituiri de dosare.

"In functie de concluziile anchetatorilor voi sesiza Consiliul Superior al Magistraturii pentru a se face o analiza care sa stabileasca daca exista o problema de interpretare a legii la procurori sau la judecatori sau daca este vorba despre lacune legislative", a declarat Kovesi.

La termenul precedent al dosarului "Matusa Tamara", avocatul lui Adrian Nastase, Gheorghe Diaconescu a invocat exceptii de nulitate atat in privinta actului de sesizare a instantei, cat si a urmaririi penale.

Diaconescu a aratat ca, din actul prin care a fost sesizata instanta si prin care au fost trimisi in judecata clientul sau si fostul presedinte al Oficiului National pentru Prevenirea si Combaterea Spalarii Banilor, Ioan Melinescu, "reiese, inechivoc, ca Adrian Nastase este acuzat de pretinse acte de coruptie comise in exercitarea functiei de membru al Guvernului Romaniei".

In dosarul "Matusa Tamara", Adrian Nastase este acuzat de dare de mita, iar Ioan Melinescu, presedinte al Oficiului National pentru Prevenirea si Combaterea Spalarii Banilor (ONPCSB) intre anii 2001-2004, este acuzat pentru savarsirea infractiunilor de sustragere sau distrugere de inscrisuri, luare de mita si divulgare de informatii.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.