Ministerul Agriculturii va incerca sa rezolve in trei zile ce nu a rezolvat de la integrarea Romaniei in UE pentru a nu se activa clauza de salvgardare
Agentia de Plati si Interventii pentru Agricultura (APIA) mai are trei zile, respectiv pana la 1 noiembrie, pentru finalizarea unei harti privind situatia proprietatilor terenurilor agricole din Romania cerute de Comisia Europeana. Practic, APIA, institutia care gestioneaza sistemul de acordare a platilor catre fermieri, trebuie sa faca masuratori si sa verifice pe teren veridicitatea declaratiilor acestora. Presata de termenul scadent si de amenintarea cu clauza de salvgardare pe domeniul agriculturii, APIA a decis ca echipele din sudul tarii, unde verificarea a luat sfarsit, sa controleze si parcele din Transilvania. Gheorghe Albu, secretar de stat in Ministerul Agriculturii, ne-a explicat de ce au trebuit trimise echipe suplimentare in Transilvania: "Acolo lucrarea dureaza mai mult datorita topografiei, zona fiind mai mult de munte". Judetele care pun cele mai mari probleme din punctul de vedere al reliefului sunt, dupa spusele lui Gheorghe Albu, Covasna, Brasov si Harghita. Reprezentantii ministerului sunt optimisti in ceea ce priveste terminarea controlului la data stabilita, insa oficialul de la Ministerul Agriculturii a recunoscut ca "singurul lucru care ne mai pune probleme acum este vremea - precipitatiile nu permit echipelor sa faca masuratorile pe teren". Reprezentantii ministerului si ai APIA au declarat ca la data de 8 noiembrie vor putea redacta scrisoarea, pentru ca ea sa ajunga la Comisie pe 9 noiembrie: "Actuala conducere a ministerului stapaneste bine acest domeniu si nu vor fi probleme".


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.