AVAS a lansat, din nou, in dezbatere publica, proiectul de Hotarare de Guvern (HG) privind vanzarea catre salariatii Petrom a unui pachet de pana la 8% din capital, la acelasi pret la care grupul austriac OMV a preluat compania (reprezentand echivalentul in lei a 0,0525 euro/actiune).

Persoanele indreptatite sa achizitioneze titluri Petrom vor fi angajatii companiei din august 2003 si pana in prezent, potrivit proiectului elaborat de Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS). "Vanzarea actiunilor va fi realizata in mod direct catre persoanele indreptatite sa achizitioneze actiuni emise de Petrom. Dreptul persoanelor indreptatite sa achizitioneze actiuni nu este transmisibil prin acte intre vii", se arata in actul normativ, lansat, ieri, in dezbatere publica, pe site-ul institutiei.

Conform proiectului de HG, numarul de titluri scoase la vanzare de catre AVAS va fi 4,480 miliarde unitati, reprezentand 7,99% din capitalul social al Petrom. La acelasi pret platit de OMV, salariatii ar urma sa plateasca circa 235 milioane de euro, valoarea de piata a pachetului de actiuni fiind, conform cotatiilor de la Bursa de Valori Bucuresti, de 704 milioane de euro. Vanzarea pachetului de 8% va fi intermediata de un agent de privatizare selectat de AVAS. Salariatii Petrom vor avea la dispozitie 60 de zile lucratoare, de la data anuntata de agentul de privatizare, pentru a depune documentele necesare cumpararii de actiuni.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.