Presedintele Traian Basescu a respins aseara cererea de revocare din functie a procurorului-sef din DNA, Doru Tulus, formulata de ministrul Justitiei, Tudor Chiuariu
Seful statului a facut acest anunt, intr-o declaratie de presa, la Palatul Cotroceni. Basescu a explicat ca unul dintre motivele care au stat la baza deciziei de a respinge cererea ministrului PNL al Justitei este ca aceasta „nu are avizul CSM”, chiar daca este unul consultativ. Un alt motiv pentru care nu a dat curs cererii este acela ca ministrul a formulat o asemenea solicitare „la doar citeva zile de la instalare” si „fara o analiza, si fara consultarea presedintelui Romaniei si a CSM”.

In plus, presedintele Romaniei este convins ca o asemenea cerere a venit, de fapt, din partea „stapinilor care il trimisesera in Guvern” pe Chiuariu. Dupa ce a confundat de citeva ori numele ministrului Chiuariu cu cel al procurorului Tulus, presedintele a enumerat citeva acte normative ciudate, adoptate de Guvern, dar care au plecat de la Ministerul Justitiei. Primul act normativ pentru care seful statului l-a criticat pe ministru este cel referitor la „impiedicarea activitatii” comisiei de anchetare a fostilor si a actualilor demnitari.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.