Camera Federativa a Medicilor din Romania (CFMR) cere intreruperea Programului national de evaluare a starii de sanatate a populatiei (PNESS), considerand ca nu este util cetatenilor, banii investiti in acest proiect putand fi cheltuiti mai eficient, pentru cresterea salariilor medicilor
Sindicalistii cer cresterea veniturilor medicilor la valoarea reala a muncii si nivelului lor social, din banii alocati PNESS, a declarat miercuri, presedintele Camerei Federative a Medicilor din Romania (CFMR), Dan Peretianu. "Acest program (PNESS - n. red.) poate fi intrerupt pentru ca Ministerul Sanatatii nu si-a facut o idee legata de riscurile si depistarile diferitelor boli ale populatiei si ar fi trebuit sa intervina la un alt nivel, de exemplu sa aloce bani pentru doctorii din zonele rurale, fiind foarte multe comune in Romania care nu au un medic", a precizat Peretianu.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.