Guvernatorul spera ca excedentul bugetar de acum sa nu devina deficit la sfirsitul anului, asa cum s-a intimplat in anii trecuti
Politica fiscala trebuie sa sustina in continuare procesul de dezinflatie, iar cheltuielile bugetare trebuie oprite, chiar daca este o perioada foarte proasta pentru Guvern, inainte de alegeri, a declarat, joi seara, guvernatorul Bancii Nationale a Romaniei (BNR), Mugur Isarescu. “Timingul este foarte prost pentru Guvern, chiar in perioada electorala sa le spunem 'Opriti cheltuielile!>>“, a afirmat Isarescu, citat de MEDIAFAX. Oficialul bancii centrale a aratat ca aproape de finele lunii octombrie bugetul consolidat inregistreaza inca excedent si ca spera ca Executivul sa nu efectueze cheltuieli masive in ultimele doua luni ale anului, asa cum s-a procedat in executiile bugetare precedente. “Nu sintem in situatia in care sa risipim bani daca vrem sa conducem economia romaneasca intr-o maniera sustenabila”, a spus Isarescu. Aceasta declaratie vine dupa un alt avertisment al lui Isarescu, lansat acum putin timp. Guvernatorul a spus atunci ca Guvernul nu ar trebui sa continue politica de relaxare fiscala.

Isarescu crede ca politica fiscala ar trebui sa isi asume rolul de a sustine mai puternic in perioada urmatoare procesul de dezinflatie, dar si reducerea deficitului de cont curent, estimat la 13% din PIB. “In momentul actual, Romania trebuie sa fie constienta ca nu mai poate accepta o crestere a deficitului de cont curent”, a mentionat guvernatorul.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.