CNSAS da verdicte pripite si tendentioase. Aceasta este declaratia episcopului vicar patriarhal Vincentiu Ploiesteanu, care a prezentat intr-o conferinta de presa pozitia oficiala a Bisericii Ortodoxe Romane in legatura cu recentele verdicte de politie politica date unor inalti prelati de Colegiul National de Studiere a Arhivelor Securitatii.

Vincentiu Ploiesteanu a criticat CNSAS pentru ca, spune el, din interiorul Colegiului se scurg foarte multe informatii catre presa. "Conform legii, deciziile luate de CNSAS trebuie anuntate in scris celor vizati, si nu prin scurgeri de informatii in presa", a precizat Ploiesteanu.

Episcopul vicar sustine ca Biserica Ortodoxa a fost singura institutie care nu s-a conformat ideologiei ateiste a regimului comunist si ca nu exista dovezi clare ca vreun inalt ierarh al Bisericii Ortodoxe Romane ar fi facut politie politica.

De asemenea, el a anuntat ca o comisie de istorici a BOR va face un studiu al perioadei de dinainte de 1989 si ca va elucida toate aspectele activitatii BOR in timpul comunismului.

Sfantul Sinod s-a reunit in aceste zile ca sa dezbata verdictele CNSAS.


Despre autor:

Realitatea

Sursa: Realitatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.