Comisia de Etica si Arbitraj a TVR se intruneste astazi, de la ora 13.00, pentru a o audia pe Rodica Culcer, directorul Directiei Emisiuni Informative si Sport, in cazul difuzarii pe postul public de televiziune a unei inregistrari in care Traian Remes primeste mita.

Rodica Culcer a mai fost invitata la o dezbatere pe aceasta tema, in cursul zilei de marti, insa aceasta nu a fost prezenta la audieri. Culcer a explicat ca nu a putut sa se prezinte, pentru ca a participat la intalnirea Consiliului de Onoare al Clubului Roman de Presa (CRP), in care s-a discutat acelasi caz. La intalnirea de marti, Comisia i-a audiat doar pe presedintele-director general al TVR si pe jurnalistii responsabili de difuzarea inregistrarii.

Potrivit procedurii, pentru ca un jurnalist din televiziunea publica sa fie sanctionat, este nevoie ca presedintele-director general al TVR si Serviciul Juridic sa infiinteze o Comisie Disciplinara, in dosarul intocmit de Comisia Disciplinara pentru care este necesar si avizul Comisiei de Etica si Arbitraj.

Comisia de Etica si Arbitraj a TVR este formata, conform Regulamentului de Organizare si Functionare a Comisiei, din sapte membri, dintre care cinci reprezentanti propusi de plenul jurnalistilor din TVR, un reprezentant al Consiliului de Administratie al TVR si un reprezentant al presedintelui-director general, potrivit site-ului postului public.

Comisia de Etica si Arbitraj din TVR este formata din membrii titulari Mihai Radulescu, Horia Grusca Ion Sorin Hobana, Adrian Fulea, si Ioana Dumitrescu. Membrii supleanti ai Comisiei sunt Ion Stavre, Mihai Raduca, Cristian Vlad, Claudiu Lucaci si Marilena Borcescu. Reprezentantul Consiliului de Administratie este Cristina Andrei, iar cel al presedintelui-director general al TVR este Calin Zarojanu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.