Rezultatul europarlamentarelor depinde de cel care numara, iar de aceasta operatie se va ocupa Net Consulting, un SRL care a batut palma cu Basescu si PD

Cea mai importanta miza politica in viitorul apropiat o constituie alegerile europarlamentare. Pe langa implicatiile la nivel european, acestea vor constitui practic un barometru pentru fiecare partid. PNL, PSD, PD, PRM si celelalte formatiuni de pe scena politica romaneasca vor sti exact unde se afla si ce anume trebuie facut pentru alegerile parlamentare din 2008.

Fiecare formatiune politica incearca sa-si asigure, pe orice cale, un rezultat cat mai bun. Dintre toate insa, un avantaj consistent in aceasta lupta pare sa aiba PD, partidul presedintelui Traian Basescu. Conform unor surse ZIUA, PD va avea un aliat cat se poate de neasteptat, dar extrem de important. Este vorba despre Net Consulting, firma care asigura softul pentru prelucrarea statistica si numararea voturilor. O societate care a prosperat in timpul guvernarii PSD si care, desi a fost acuzata in 2004 de fraudarea alegerilor de catre Basescu, acum isi continua linistita derularea unor contracte extrem de favorabile. Presedintele Romaniei a uitat brusc de acuzele din 2004. Un rol decisiv in aceasta schimbare a pozitionarii l-au avut, dupa cum vom vedea, serviciile secrete controlate de Basescu.

Legaturi dubioase

Net Consulting SRL este una dintre cele mai importante firme de pe piata IT, dar si una dintre cele mai controversate societati, asupra careia planeaza numeroase semne de intrebare. Patronata de trei oameni de afaceri, societatea este condusa din umbra, potrivit acelorasi surse, de catre Serviciul de Informatii Externe, aflat, dupa cum se stie, sub controlul total al presedintelui Basescu. Net Consulting, care initial a facut parte din grupul SCOP infiintat imediat dupa Revolutie din care s-a desprins in anul 1994, este detinuta in momentul de fata, cel putin oficial, de Ion Coltan, Dragos Stan si Alexandru Visan. Spunem cel putin oficial intrucat, asa cum aratam mai sus, asupra Net Consulting planeaza suspiciunea ca ar fi controlata din umbra de SIE. O dovada in acest sens ar putea-o constitui asocierea unuia dintre patronii de la Net Consulting cu fiul unui fost general de Securitate, activ insa si dupa 1989. Este vorba despre fiul generalului Emil Macri, Victor Macri, partener vechi al lui Coltan cu care este asociat in firmele Special Media SRL si Special Consulting SRL. Acelasi Victor Macri este directorul de marketing la SCOP Computers, o alta firma controlata de Coltan. Un alt indiciu care sustine semnele de intrebare si suspiciunea ca Net Consulting ar fi "patronata" de SIE il reprezinta faptul ca, potrivit unor surse din interiorul serviciilor secrete, desi a fost trecut in rezerva in 1990, Victor Macri a fost rechemat dupa doi ani si trimis sa actioneze sub acoperire in domeniul privat.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.