Ultima expertiza in dosarul Flota a constatat prejudiciu zero, dupa ce prima expertiza, realizata de fostul PNA, constatase un prejudiciu de aproape 300 de milioane de euro, concluziile procurorilor fiind comunicate partilor din dosar, a relatat TVR.

Rezultatul expertizei a fost adus la cunostiinta celor 80 de acuzati din dosar, printre care si prefectul de Constanta, Danut Culetu. El a fost pentru scurt timp membru in Consiliul de administratie al Petromin la sfarsitul anlui 1998, informeaza NewsIn.

"Am fost invitat la DNA impreuna cu celelate persoane implicate in dosarul Flota pentru a ni se comunica rezultatele expertizei si in urma careia a rezultat ca nu exista prejudiciu creat la nivelul Petrominului. Si foarte important deasemenea, doamna procuror a reieterat ca Petrominul nu se constituie ca parte civila in aceasta cauza. Rezultatul este clar, ceea ce s-a intamplat pe parcursul anilor la Petromin nu face obiectul unui prejudiciu asa cum s-a spus la prima expertiza", a declarat pentru TVR, prefectul de Constanta.

Expertiza financiar-contabila si tehnico-maritima a fost dispusa de procurorii DNA dupa ce dosarul a fost restituit de Inalta Curte din cauza unor vicii de procedura. Expertiza a costat peste 43 de mii de euro si a fost finalizata pe 24 septembrie.

DNA a anuntat in data de 31 august ca a fost de acord cu stabilirea unui nou termen pentru finalizarea expertizei financiar contabile in dosarul Flota, termen ce a fost fixat pe 24 septembrie, dupa ce raportul ar fi trebuit prezentat anchetatorilor pana la sfarsitul lunii august.

Reamintim ca procurorii Parchetului National Anticoruptie au anuntat pe 10 august 2004 finalizarea urmaririi penale si trimiterea in judecata a 80 de persoane, acuzate de prejudicierea statului roman cu peste 11.000 de miliarde lei, ca urmare a instrainarii unui numar de 16 nave apartinand flotei maritime romanesti.

Dosarul a avut ca obiect stabilirea modului in care flota romaneasca a pierdut o serie de nave maritime - mineralier de mare capacitate, ca rezultat al infractiunilor savarsite de cei care au initiat si derulat in mod fraudulos asocierea CNM Petromin SA Constanta cu grupul de firme private Torvald Klaveness Oslo din Norvegia, in perioada aprilie 1991 - august 2000.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.