Decizia de numire in functia de ministru al Agriculturii a fost una politica, a declarat Dacian Ciolos pentru Cotidianul
„Daca nu aveam sustinere politica, nu eram numit ministru. Eu am inteles ca am fost votat in Biroul Politic al PNL. Daca cineva nu mai are incredere in mine, nu e nici o problema. Eu ma retrag daca se considera ca sint incompetent pentru ca nu eu am cerut sa fiu ministru. Am acceptat acest post pentru ca mi s-a propus. Obiectivele propuse de mine pentru Ministerul Agriculturii au fost acceptate de Guvern si de partidul care sustine Executivul. Oricum, eu vreau sa promovez ceea ce este deja inclus in programul de guvernare“, a spus Ciolos. El spune ca, in momentul in care a acceptat sa fie ministru, si-a asumat responsabilitatea pentru evitarea clauzei de salvgardare. „Pentru mine, prioritatea este APIA. Pe 9 noiembrie trebuie sa trimit comisarului pentru Agricultura o scrisoare in care sa-l informez ca sistemul integrat functioneaza si ca toate modulele softului sint puse in functiune. La document va fi atasat si un raport de audit extern. In plus, trebuie sa prezentam Comisiei Europene un termen pina la care terminam controalele in teren, pentru ca acesta trebuie sa fie anterior datei la care incepe demararea platilor subventiilor“, a aratat ministrul Agriculturii. El a precizat ca mai sint de controlat 3.000 de ferme dintre cele 21.000 care trebuiau inspectate in teren. Romnia trebuie sa verifice 6% din ferme, adica in jur de 73.000 de fermieri, dintre care 52.000 prin teledetectie. Pentru ca din verificarile efectuate pina acum s-a constatat ca exista multe neconcordante intre declaratiile fermierilor si realitatea din teren, Comisia Europeana ne-a impus sa verificam cel putin 10% dintre fermieri.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.