Noul ministru al agriculturii Dacian Ciolos a declarat, astazi, ca va demite toti secretarii de stat din Ministerul Agriculturii in situatia in care Romania este sanctionata de CE prin aplicarea clauzei de salvgardare, dar este optimist ca aceasta situatie poate fi evitata

"Obiectivul meu principal la conducerea ministerului (Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale-MADR-n.red) este evitarea clauzei si sunt optimist ca putem reusi. Daca nu credeam in aceasta posibilitate, nu acceptam aceasta functie", a declarat Dacian Ciolos, dupa cum informeaza NewsIn.

Noul ministru a precizat ca daca Romaniei i se aplica clauza de salvgardare, Ministerul Agriculturii trebuie sa-si asume vina ca nu a putut indeplini cerintele Comisiei Europene (CE).

"In aceasta situatie, pe care repet o putem evita, voi demite secretarii de stat din minister, pentru ca trebuie sa existe o asumare colectiva, o responsabilitate fata de neindeplinirea cerintelor europene. De acest lucru depinde si o buna relatie cu Comisia, pentru ca altfel nu mai avem credibilitate, daca nu ne asumam vina", a explicat Ciolos.

Totusi, Ciolos a subliniat ca termenul impus de Comisie pentru remedierea deficientelor la Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA), respectiv de 9 noiembrie, poate fi respectat.

"Si pana acum, ca subsecretar de stat, aveam in grija functionalitatea Agentiei de Plati. Voi trasa responsabilitati clare pentru a rezolva toate intarzierile", a declarat Ciolos.

Dincolo de evitarea clauzei, Ciolos a mentionat ca alte prioritati tin de fondurile europene pentru dezvoltare rurala sau de elaborarea politicilor sectoriale in agricultura.

Declaratiile politicianului survin, dupa ce, primul-ministru Calin Popescu-Tariceanu a transmis, chiar in aceasta dimineata, presedintelui Traian Basescu nominalizarea lui Ciolos pentru functia de ministru al agriculturii, informeaza guvernul.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.