Jurnalul National prezinta averile celor trei actori principali ai telenovelei "mita guvernamentala", Decebal Traian Remes, Ioan Avram Muresan si Gheorghe Ciorba, precum si "modestele" lor locuinte detinute in Maramures. Niste viloaie care emana si acum miros de caltabos, sarmale, palinca si ciorba de burta

De departe, ministrul liberal al Agriculturii este cel mai instarit din celebrul caz al spagii cu caltabos, anchetat in aceste zile de procurorii DNA.

"IMPARATUL". Conform declaratiei de avere, ministrul Remes are doua terenuri intravilane, unul in Baia Mare, de 2.905 mp (valoare de impozitare 60.830 lei), si unul in Basesti, de 2.150 mp (valoare de impozitare 10.600 lei). La capitolul "imobile", Remes sta foarte bine. Are un apartament pe Bd. Republicii din Baia Mare, in suprafata de 95 mp (valoare de impozitare - 185.463 lei), un apartament de 45 mp, pe numele sotiei, in Brasov (cumparat in anul 2004), cu o valoare de impozitare de 80.000 lei, un garaj in Baia Mare, construit in 1999, pe 20 mp, cu o valoare de impozitare 4.752 lei. Se evidentiaza, de departe, vila construita in 2003 pe Strada Castanilor nr. 20 din Baia Mare, pe o suprafata totala de 893 mp (utila - 554 mp). Valoarea de impozitare a acesteia este de 1.080.414 lei. Remes are si bijuterii de aproximativ 5.000 euro si obiecte de arta cam de aceeasi valoare. Nu lipsesc nici depozitele financiare ale familiei Remes. Astfel, la Raiffeisen Bank are un depozit deschis in 2006, in suma de 55.000 lei. La BCR are urmatoarele depozite: 2005 - 1.070 lei (deschis de sotie), 35.000 dolari (1997-2003), 10.412 euro (2002) si la BRD are un cont deschis in 2004, in suma de 3.500 euro. Lista ar putea continua, deoarece are si plasamente de active la diverse firme. Totodata, are si venituri obtinute in urma afacerilor pe care le conduce sau venituri obtinute in urma unor actiuni.

"TURNATORUL". Satmareanul Gheorghe Ciorba, cel care a turnat la DNA de trei ori pana acum, are trei imobile in comuna satmareana Certeze. De altfel, acesta are domiciliul in localitatea amintita, la numarul 511. Pentru a fi in ton cu ministrul si fostul ministru al Agriculturii, Ciorba si-a tras o "viloaca" de toata frumusetea in cartierul Firiza, la numarul 220. Imobilul este situat foarte aproape de casa fostului ministru al Agriculturii, Ioan Avram Muresan. Ciorba este administrator al SC Mitrut Com SRL Certeze, societate care are ca obiect principal de activitate prestari servicii in constructii.

"EX"-UL. Casa in care locuieste fostul ministru Muresan a fost ridicata in cartierul Firiza, pe malul raului cu acelasi nume. Este o constructie impunatoare, inconjurata de foarte mult spatiu verde. Conform spuselor vecinilor, fostul ministru nu se prea intelege cu femeia (ruda de-a sa - n.r.) care locuieste intr-o casuta situata chiar la intrarea in curte. De altfel, si in ziua in care procurorii DNA au descins la casa acestuia, initial vecinii credeau ca aceasta ar fi fost principala vinovata a "vizitei" inopinate a atator politisti. Ei bine, nu a fost tocmai asa. Denuntatorul era chiar vecinul sau, Gheorghe Ciorba. De altfel, intre sotiile celor doi exista o anumita prietenie. Acest lucru se intampla in urma cu trei ani. Intre timp, sotia lui Ciorba a decedat, astfel ca relatiile dintre cele doua familii s-au cam racit.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.