Constructia ansamblului feroviar-rutier va incepe anul viitor si se va incheia in 2010
Ministrii transporturilor din Romania si Bulgaria au pus ieri piatra de temelie a viitorului pod Calafat-Vidin - constructie care presupune exproprieri, inclusiv in partea romana a malului Dunarii. „Dintre terenurile ce vor fi expropriate, principalul apartine Regiei Padurilor Romsilva", a precizat ministrul Ludovic Orban.

Traficul rutier intre Calafat si Vidin se dubleaza de la an la an, astfel ca a devenit imperios necesara constructia unui pod care va avea patru benzi de circulatie rutiera, o linie de cale ferata, o banda cu latime de doi metri pentru biciclisti si un trotuar.
De aceea, autoritatile de resort din Bulgaria si Romania au hotarat sa grabeasca lucrurile si, ieri, la Calafat, sefii celor doua ministere de transporturi au pus piatra de temelie pentru viitoarea constructie. Podul va fi construit pana in 2010, valoarea totala a proiectului fiind de aproximativ 118 milioane de euro.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.