Consiliul Superior al Magistarturii s-a autosesizat, in sedinta de astazi, cu privire la modul in care au ajuns la TVR, imaginile in care ministrul Decebal Traian Remes a fost surprins in timp ce primea de la Ioan Muresan un plic in care se presupune ca s-ar fi aflat 15.000 de euro.

Plenul CSM a decis sa sesizeze Inspectia Judiciara care urmeaza sa demareze o verificare pentru a stabili in ce fel au ajuns la televiziunea publica inregistrarile difuzate, informeaza NewsIn.

Totodata, inspectia va trebui sa stabileasca daca imaginile difuzate constituiau sau nu probe la dosar si daca vinovati de remiterea acestora catre presa sunt procurorii DNA sau o alta institutie a statului.

Daca inspectia va confirma ca procurorii sunt cei care au trimis imaginile catre presa, acestia vor putea fi sanctionati doar pe cale administrativa pentru incalcarea normelor prevazute in Codul deontologic al magistratilor.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.