Statele Unite sint cel mai mare client al Romarm, de la care cumpara arme pentru a inzestra trupele irakiene
SUA inzestreaza fortele armate ale guvernului democratic din Irak cu armament romanesc, a precizat ieri Nicolae Iancu, directorul de marketing al companiei romanesti de armament Romarm. Conform acestuia, Statele Unite sint cel mai mare client al companiei, de la care cumpara cantitati insemnate de armament, in principal de infanterie si munitie, precum si aruncatoare.

Armele romanesti sint la mare cautare pentru ca au o calitate foarte buna la un pret rezonabil, a afirmat Iancu. Acesta spune ca daca armele rusesti sint mai bune decit ale noastre, si preturile lor sint duble. „Avem si contracte direct cu autoritatile din Irak, cum ar fi Ministerul Apararii de la ei, insa sint mult mai mici. Cele mai mari contracte de vinzari de armament sint cu firmele americane care participa la reconstructia Irakului. In contul armelor vor exista, probabil, datorii catre americani, care nu stiu ce vor lua la schimb, probabil petrol“, ne-a declarat Iancu.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.