Traian Basescu a introdus „guvernarea ineficienta“ in riscurile privind securitatea nationala, desi Executivul nu a agreat niciodata aceasta solutie
In documentul care a fost trimis ieri Parlamentului se mentioneaza ca „un rol important in procesul de consolidare a stabilitatii si securitatii noilor democratii din Europa Centrala, de Est si de Sud-Est revine capacitatii statelor si a societatilor de a promova o gestiune eficienta a intereselor publice...“ si se arata ca „expresia publica a acestor exigente este buna guvernare“. La capitolul „principale riscuri si amenintari“ alaturi de „terorismul international structurat in retele transfrontaliere“, „proliferarea armelor de distrugere in masa“, „conflictele regionale“, „criminalitatea transnationala organizata“ este trecuta „guvernarea ineficienta“. Introducerea acesteia in document a generat o vie disputa intre cele doua Palate, premierul Tariceanu considerind ca reprezinta un atac la adresa Guvernului.

Guvernarea ineficienta este definita in document ca fiind „efect al deficitului democratic si al coruptiei endemice institutionale, ce se reflecta in manifestari de clientelism politic, ineficienta a administratiei publice, tendinte autoritariste si lipsa de transparenta si responsabilitate publica“. Documentul mentioneaza ca rezultatul unei guvernari ineficiente are drept rezultat „subminarea increderii cetatenilor in institutiile statului“.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.