Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) au trimis in judecata doi oameni de afaceri pentru o frauda de 81.000 de euro din fonduri PHARE, informeaza NewsIn

Procurorii DNA i-au trimis in judecata pe Georgian Oprisan, administrator al societatii comerciale Modern Turism & Catering S.R.L., din Braila, pentru savarsirea infractiunii de folosire sau prezentare de documente ori declaratii false, inexacte sau incomplete, avand ca rezultat obtinerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Comunitatilor Europene si pe Liviu-Alexandru Negreanu-Arboreanu, reprezentant al societatilor comerciale Top Sweets Industrie T.S.I. S.R.L. si Lear Comimpex S.R.L, pentru savarsirea infractiunii de complicitate la infractiunea amintita.

Potrivit procurorilor, in perioada septembrie - octombrie 2004, in calitate de administrator al S.C. Modern Turism &Catering S.R.L, Oprisan a prezentat la Biroul R.I.C.O.P. Galati documente inexacte (declaratii vamale, certificate de origine a bunurilor) privind provenienta mai multor echipamente care compuneau o linie de panificatie achizitionata in cadrul proiectului intitulat „Modern - o noua provocare pe linia panificatiei”, avand ca rezultat obtinerea pe nedrept de fonduri europene nerambursabile in cuantum de 81.000 euro.

In aceeasi perioada, inculpatul Liviu-Alexandru Negreanu-Arboreanu, in calitate de reprezentant al Top Sweets Industrie T.S.I. S.R.L.si S.C. Lear Comimpex S.R.L, l-a ajutat pe inculpatul Georgian Oprisan in demersurile acestuia, de a disimula provenienta reala a unor echipamente achizitionate in cadrul Proiectului, prin punerea la dispozitie a documentelor inexacte folosite de Oprisan, comenteaza NewsIn.

Ministerul Economiei si Finantelor - Oficiul de Plati si Contractare PHARE se constituie parte civila in aceasta cauza, cu o suma de peste 81.000 de euro. In vederea recuperarii acestui prejudiciu, s-a dispus luarea masurilor asiguratorii prin instituirea sechestrului asupra bunurilor mobile si imobile ale inculpatilor.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.