Arhiepiscopul Sucevei si Radautilor, Pimen, a primit verdict de colaborator al Securitatii ca politie politica din partea Colegiului CNSAS, informeaza NewsIn.

Pimen, arhiepiscopul de Suceava si Radauti, a primit verdict de colaborare ca politie politica in baza dosarelor pe care Securitatea i le-a intocmit si din care reiese ca inaltul ierarh al BOR a turnat colegi de-ai sai si membri ai diasporei pe vremea cand s-a aflat in misiune in Occident, trimis de Biserica, dar, se pare, si cu indrumari din partea Securitatii regimului comunist, au declarat, surse din cadrul CNSAS.

Pimen, ca si toti ceilalti ierarhi ai BOR asupra carora planeaza suspiciunea ca au colaborat cu Securitatea, cu exceptia lui Andrei Andreicut, de la Alba, au refuzat sa se prezinte la CNSAS pentru audieri.

In sedinta de astazi si alti arhierei ai BOR urmeaza sa primeasca verdictul comisiei, in urma deciziei membrilor Colegiului de a nu-i mai astepta pe inaltii prelati la audieri.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.