Panoul cu inscriptia „Tinutul Secuiesc” va obtine avizul de reamplasare din partea Inspectoratului Judetean de Politie (IJP) numai dupa consultarea ministrului internelor si reformei administrative, Cristian David, informeaza NewsIn.

Seful IJP Covasna, Laurentiu Todoran, a declarat, astazi, ca a solicitat din partea Consiliului Judetean Covasna macheta grafica a panoului care se vrea a fi reamplasat la Chihis, la granita cu judetul Brasov, si care a fost inlaturat.

„Vom prezenta mai departe macheta, la MIRA, avand in vedere antecedentul. Foarte multe responsabilitati au fost aruncate pe umerii Politiei in aceasta problema, prin urmare vom largi cercul de informare in ceea ce priveste acest aspect”, a declarat Todoran. Potrivit acestuia, initiativa le apartine, iar avizul va fi acordat dupa aflarea punctului de vedere al MIRA.

Consiliul Judetean a depus solicitarea de autorizare pentru un singur panou, cel care a fost indepartat de la Chichis de catre angajatii Societatii de Drumuri si Poduri Nationale Brasov, in cursul lunii august, pentru ca nu indeplinea conditiile din autorizatie. Consililiul Judetean a depus in urma cu o saptamana documentatia de autorizare la IJP, iar termenul de raspuns este de 30 de zile.

Presedintele CJ, Demeter Janos, a declarat inainte de depunerea documentatiei ca panoul va contine acelasi mesaj si va pastra inscriptia cu Tinutul Secuiesc in trei limbi: romana, maghiara si engleza. Panoul indepartat era ilustrat cu o poarta traditionala secuiasca si doi tineri imbracati in costume populare, fiind inaugurat in prezenta lui Marko Bela, a autoritatilor locale si a unor parlamentari UDMR. Panoul a starnit nemultumirea unor reprezentanti ai comunitatii romanesti, care au acuzat conducerea CJ de intentii politice si de stabilire a granitelor judetului. La intalnire a fost prezenta si deputatul PRM Lia Olguta Vasilescu, care a declarat ca acest panou ataca integritatea statului.

In afara panoului de la Chichis, conducerea CJ a mai anuntat amplasarea altor patru panouri, la intrarile in judetul Covasna, toate cu acelasi mesaj si continut, dar forme diferite.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.