Presedinta organizatiei de femei PNL, Norica Nicolai, a condamnat comportamentul si afirmatiile lui Traian Basescu, pe care il acuza ca promoveaza "marlania" ca mod de a face politica, si le-a propus jurnalistelor sa impuna un embargo la adresa presedintelui, timp de o luna, informeaza NewsIn.

Femeile din organizatiile PNL din Bucuresti s-au intrunit, luni seara, pentru a discuta comportamentul si declaratiile facute la adresa jurnalistelor de catre seful statului. In acest cadru, Nicolai le-a explicat colegelor ca de prea multa vreme se tolereaza in politica romaneasca un limbaj care denota un gen de “marlanie” tipic romanesc, iar ignorarea acestuia nu duce decat la recidivare.

Senatorul liberal a facut un apel catre femei pentru a protesta impotriva genului de limbaj precum cel al presedintelui Traian Basescu la adresa jurnalistelor, deoarece exista riscul ca aceeasi atitudine sa fie adoptata si de alti barbati. “Cel mai bun protest fata de acest gen de comportament (...) atunci cand presedintele se adreseaza prin mijloacele de informare in masa, noi sa inchidem televizorul”, a sugerat Nicolai, care a facut apel si la jurnaliste sa faca un moratoriu de o luna si sa nu mai semneze niciun material in aceasta perioada despre activitatea sefului statului.

O astfel de atitudine, a considerat Nicolai, ar fi cea mai mare pedeapsa pentru un presedinte interesat mai ales de imaginea sa in presa. Senatorul PNL a explicat ca frustrarea liberalelor este mai mare pe tema atitudinii sefului statului deoarece ele au dat un gir lui Basescu si au cerut cetatenilor votul in campania pentru presedintie, iar acum se vad puse in situatia de a-si cere scuze fata de alegatori.

Liberalele au fost convinse de Norica Nicolai ca, prin comportamentul presedintelui, se promoveaza “marlania” si a cerut presei sa nu mai faca rating cu persoane precum Traian Basescu sau Gigi Becali. Presedinta organizatiei de femei a PNL s-a declarat de acord cu afirmatia lui Cristian Tudor Popescu, potrivit careia reactiile sefului statului vin in raspuns la o “ura viscerala” la adresa ideii de libertate de opinie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.