Seful statului ii transmite premierului Tariceanu sa iasa din “situatia nedemocratica in care o minoritate conduce o larga majoritate” si vrea un guvern sustinut puternic in Parlament
“Cer public Guvernului, politicienilor, sefilor de partide, aliatilor, mai ales membrilor Parlamentului sa gaseasca o solutie pentru ca acest Guvern sa se aseze pe fagasul democratic cu sustinere majoritara in Parlament”, a cerut ieri presedintele Traian Basescu, intr-o declaratie la Palatul Cotroceni. A fost prima sa luare oficiala de pozitie pe marginea respingerii miercuri a motiunii de cenzura din Parlament. Ca si la precedentele referiri pe aceasta tema, de la radioul si de la televiziunea publice, Traian Basescu a aratat ca Executivul condus de premierul Tariceanu trebuie sa se iasa “din situatia nedemocratica in care o minoritate conduce o larga majoritate”.

Parerea lui Traian Basescu este ca cele 152 de voturi pentru Guvern exprimate la dezbaterea motiunii de cenzura denota “o rapida depreciere a sustinerii actualului Executiv”. El a amintit ca in luna aprilie, cind a fost votata suspendarea sa, cabinetul Tariceanu a beneficiat de 302 voturi. Conform evaluarilor sale, numarul mic de voturi demonstreaza “o lipsa de sustinere parlamentara, un profund derapaj de la democratie”. El i-a indemnat pe “toti cei care au responsabilitate politica” sa gaseasca o solutie transparenta de guvernare. “Cifra” transparentei este, in opinia sa, 50 la suta plus, adica cea care indica sustinerea parlamentara.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.