Membrii formatiei Iris au fost decorati, ieri, de presedintele Traian Basescu cu ordinul Meritul Cultural in grad de cavaler. Muzicienii au declarat ca acest moment reprezinta, alaturi de faptul ca au dechis concertul Rolling Stones, incununarea carierelor lor, informeaza NewsIn.

Cei cinci muzicieni - Doru Borobeica, Ion Dumitrescu, Relu Marin, Cristian Minculescu si Valter Popa - au fost decorati, la Palatul Cotroceni, pentru activitatea de 30 de ani si contributia deosebita in promovarea muzicii rock cu ordinul Meritul Cultural in grad de cavaler, categoria muzica.

"E o bucurie sa decorez cu inalte ordine ale statului roman o formatie care timp de 30 de ani ne-a adus tuturor bucurii. Ati avut puterea ca in anii 80, la sfarsitul anilor 70, chiar, sa ne daruiti tuturor acele oaze de libertate de care am avut toti nevoie", le-a spus Basescu, membrilor formatiei Iris.

Cristian Minculescu i-a multumit sefului statului pentru "suportul moral de-a lungul timpului" si pentru faptul ca a coborat "de la inaltimea intitutiei prezidentiale" pentru a fi aproape de de formatie. El a subliniat ca decoratiile primite din partea "primului presedinte iubitor de muzica rock al tuturor romanilor", alaturi de faptul ca au cantat in deschiderea Rolling Stones reprezinta "incoronarea" celor 30 de ani de existenta ai formatiei.

"Sanatate la maxim, noroc si succese" au fost urarile lui Minculescu, care a dat cu vocea sa peste cap sistemul de sonorizare de la Cotroceni, catre seful statului. "Nu am coborat, ci am urcat pana la voi", a tinut sa precizeze seful statului. De altfel, in momentul in care l-a decorat, Minulescu si-a coborat fruntea, iar Basescu i-a raspuns inclindandu-se si mai adanc.

Membrii formatiei au fost insotiti la ceremonie de partenerele de viata, la care au venit sa asiste si mai multi membri ai staff-ului de la Cotroceni, dornici de autografe. Basescu s-a fotografiat, a ciocnit un pahar de sampanie si s-a conversat indelung


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.