Noul inspector general al Politiei Romane, chestor de politie dr. Gheorghe Popa, a fost investit oficial, ieri, de ministrul Internelor si Reformei Administrative
La festivitatea oficiala, noul sef al IGPR a tinut sa precizeze ca siguranta cetateanului ramane prima prioritate pentru Politia Romana, acesta subliniind ca „am incredere in sprijinul si experienta colegilor politisti din intreaga tara”. Chestorul Gheorghe Popa, nascut in 1959 in judetul Dambovita, a absolvit in 1984 Scoala de ofiteri activi a M.I. - Specializarea Criminalistica, ajungand ofiter criminalist la I.P.J. Harghita, intre 1990-1993 - expert criminalist la Institutul de Criminalistica din I.G.P.R., apoi pana in 1996 - ofiter specialist I in cadrul Serviciului de Combatere a Crimei Organizate al IPJ Dambovita. In 1994 a terminat Facultatea de Drept din cadrul Universitatii Bucuresti. Intre 1996-2002 a ocupat functii precum expert criminalist si sef serviciu Investigare a Criminalitatii la IPJ Dambovita, seful politiei municipiului Targoviste si apoi sef serviciu in cadrul Directiei de Combatere a Crimei Organizate si Antidrog. In 2002 si-a luat doctoratul in Stiinte Juridice, Specializarea Criminalistica, obtinut cu distinctia “Cum Laudae” si s-a intors ca sef al Serviciului de Investigatii Criminale la IPJ Dambovita, iar in 2003 a devenit expert criminalist autorizat la Ministerul Justitiei in domeniile traseologie, balistica, dactiloscopie, grafica. Intre 2004-2007 a ocupat functiile de director al Institutului de Criminalistica din IGPR si apoi adjunct al Inspectorului General al Politiei Romane. De asemenea, Gheorghe Popa este autor si coautor al mai multor carti de specialitate din domeniul criminalisticii.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.