“Drepturile si libertatile individului trebuie scarificate pentru binele poporului!” - asa s-ar putea traduce vointa presedintelui Traian Basescu de a da putere deplina procurorilor DIICOT ca sa poata supraveghea si intercepta comunicatiile ori conturile oricarei persoane, fara a fi nevoie de mandatul unui judecator.
Potrivit RealitateaTv, Traian Basescu a refuzat sa promulge si a trimis Parlamentului spre reexaminare, legea care respinge Ordonanta de Urgenta nr. 131/2006 privind modificarea si reglementarea activitatii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT). Mai exact, presedintele Romaniei considera ca decizia Legislativului, de a respinge cererea DIICOT de a viola orice viata privata fara avea mandat de la judecator, prelungeste si ingreuneaza activitatea procurorilor DIICOT. Astfel spus, Basescu este mai interesat de usurarea muncii procurorilor, decat sa vegheze la respectarea drepturilor si libertatilor fiecarui individ de catre autoritati. Reamintim ca dupa Camera Deputatilor, si Senatul a adoptat, pe 11 septembrie, legea de respingere a ordonantei, astfel ca procurorii DIICOT nu mai au dreptul sa supravegheze si nici sa intercepteze comunicatiile sau conturile unei persoane, fara mandat de la judecator. In replica, procurorii DIICOT s-au plans presedintelui Basescu ca decizia Parlamentului are consecinte devastatoare pentru aceasta structura din Parchetul General, pentru ca ii stirbeste din competentele privind anchetarea unor infractiuni economice complexe. De asemenea, reamintim ca aceasta ordonanta a fost adoptata de Guvern in decembrie 2006, fiind lansata in dezbatere publica la inceputul acestui an. Ordonanta a scandalizat societatea civila care considera ca ordonanta este neconstitutionala si incalca drepturile omului.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.