Consilierii judeteni brasoveni au respins, astazi, asocierea cu firma Draco Carpat SRL a scriitorului francez Jean Loup Sulitzer, asociere ce avea ca scop exploatarea mitului Dracula, informeaza NewsIn

Sulitzer propusese in vara acestui an o asociere intre firma sa si Consiliul Judetean (CJ) Brasov pentru exploatarea brandului Dracula, afacere din care sa castige si Brasovul. CJ Brasov urma sa participe cu 2% si sa beneficieze de 20% din incasari.

In urma cu doua luni, comisia desemnata sa negocieze afacerea cu francezul, condusa de consilierul judetean Toma Dobrogeanu, a semnat un protocol de colaborare ce urma a fi supus aprobarii Consiliului Judetean Brasov. Propunerea de asociere nu a trecut, pentru ca nu s-a intrunit numarul necesar de voturi favorabile. “Am o banuiala ca si francezii s-au mai gandit un pic si si-au dat seama ca nu are nici un rost sa ne dea noua 20% din incasari, aproape 50% din profit pentru o afacere in care noi nu contribuiam cu nimic. Banuiesc ca si de asta a cazut la vot proiectul”, a adaugat Dobrogeanu.

Francezul a Jean-Loup Sulitzer a propus asocierea cu CJ Brasov prin firma Draco Carpat SRL, in conducerea careia se afla si fostul ministru al culturii, Razvan Theodorescu, care a venit la Brasov in iulie pentru a convinge autoritatile judetene sa se implice in proiect. Fostul ministru a spus ca este consultantul lui Sulitzer pe probleme de istorie si cultura romaneasca si a garantat pentru seriozitatea partenerului sau.

Jean-Loup Sulitzer, este insa cercetat in Franta pentru trafic de arme si spalare de bani, si este condamnat pentru frauda fiscala, aspect pe care l-a recunoscut. Sulitzer a declarat insa ca a fost vorba de "ceva minor", chiar daca suma depaseste 400.000 de euro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.