Partidul romanilor din Italia va organiza un miting astazi la Roma, pentru a revendica drepturi in cadrul societatii italiene si pentru a sublinia faptul ca opinia publica exagereaza cu privire la imaginea negativa pe care o ofera despre romani.

Partidul Romanilor din Italia (PIR) a obtinut, luni seara, autorizatia de a organiza manifestatia, iar cererea a fost aprobata de Chestura generala a Romei in timp-record, informeaza Miruna Cajvaneanu, ziarist independent.

Organizatorii manifestatiei au transmis un apel catre comunitatea de romani din zona Romei: "Stim ca miercuri e o zi de lucru, dar trebuie sa aratam ca existam si noi, romanii cinstiti. Mai ales, ne adresam asociatiilor de romani sa trimita reprezentantii lor. Noi nu cerem decat sa fim respectati".

Decizia de a organiza o manifestatie a fost luata in urma intensificarii atacurilor din presa italiana asupra comunitatii romane din Italia. Primarul Walter Veltroni a afirmat, fara sa indice pana in prezent sursa informatiilor sale, ca “75% dintre arestatii la Roma din primele opt luni ale anului sunt romani".

Veltroni a avertizat autoritatile de la Bucuresti, invinuindu-le ca nu-si asuma raspunderea fata de fluxul de romani inspre Italia si a amenintat ca va interveni in aceasta problema pe langa Uniunea Europeana. Unele voci din cadrul comunitatii au pus insa la indoiala afirmatiile lui Veltroni si sustin ca ar fi fost facute in scop pur electoral.

"Vom cere primarului Veltroni instituirea unei comisii comune permanente impreuna cu reprezentanti ai romanilor. Romanii trebuie sa fie implicati in decizii si declaratii care ii privesc, pentru ca sunt direct interesati", a declarat presedintele PIR, Giancarlo Germani.

Germani, a declarat de asemenea ca a primit semnale de sustinere din toata Italia. "De exemplu, romanii din Torino ar vrea sa organizeze o manifestatie asemanatoare. Am contactat si alte asociatii din Lazio care si-au exprimat adeziunea si vor sa participe miercuri. Va fi prezenta si o delegatie din partea partidului Insieme per l'Italia ( Impreuna pentru Italia)", a precizat presedintele PIR.

Manifestatia va avea astfel loc miercuri, 3 octombrie, incepand cu ora 17,00 ora locala, in Piata San Marco din centrul Romei, informeaza NewsIn.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.