Cristian Diaconescu spune ca autoritatile statelor europene se folosesc de infractorii romani ca sa obtina bugete mai mari
Fostul ministru al Justitiei in guvernul Nastase sustine ca problema infractionalitatii romanilor de peste hotare a devenit un cliseu cultivat si bine intretinut de autoritatile si de mass-media locale."Este in interesul autoritatilor sa pastreze o stare de alerta si de panica", scrie Cristian Diaconescu pe blogul personal, www.cristiandiaconescu.blogspot.com, intr-un articol intitulat "Crimele din Roma sau despre un mecanism politic". Liderul PSD face referire la impuscaturile recente din Roma, in care au fost implicate doua bande de romani.

Politicianul nu neaga existenta infractorilor romani pe teritoriul statelor civilizate. El vorbeste insa despre incercarile de rezolvare a "problemei romanesti" din perioada in care era ministru, cind, cu ocazia mai multor vizite oficiale in tari precum Spania, Franta, Austria sau Italia, a propus ministrilor de Interne sa ii expulzeze pe cetatenii romani care se faceau vinovati de fapte ilegale. Guvernul Romaniei ar fi urmat sa suporte cheltuielile de transport. "Cind ii propuneam o masura concreta, partenerul incepea sa devina evaziv. Incepeau sa invoce drepturile omului, ne aratau statistici cu rata infractionalitatii unde-i includeau si pe cei care au trecut ilegal granita, care nu reprezentau neaparat un pericol direct si imediat", a declarat pentru Cotidianul Diaconescu.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.