„La Directia Nationala Anticoruptie, in ce ma priveste, este un dosar cu pagini goale. Pentru mine, acest subiect este inchis si inexistent!“, a declarat, ieri, pentru „Gardianul“, ministrul munci Paul Pacuraru

El a solicitat companiei de telefonie mobila Orange listingurile cu convorbirile telefonice pe care le-a avut in ultimul an. Acestea reprezinta dovada ca ministrul nu l-a apelat, in aceasta perioada de timp, pe liderul PNL Gorj, Dan Ilie Morega, pentru a-i cere vreun favor

Ministrul Pacuraru spune ca Morega a fost cel care l-a sunat de trei ori, pentru chestiuni de partid. „Doar o singura data Morega mi-a spus sa-i transmit fiului meu, daca vine prin zona, sa treaca pe la el ca are persoane apte pentru catedra de lector la firma lui“. Ministrul declara ca fiul sau e cel care-i stie foarte bine pe oamenii din zona pentru ca se ocupa de cinci ani de formarea profesionala pe domeniul energetic. „Personal, eu nu cunosc pe nimeni in zona!“, afirma ministrul muncii

Legat de numirea lui George Romanescu la ITM Gorj, ca urmare a unor presiuni facute la ministrul muncii de catre More
ga, Paul Pacuraru declara amuzat: „La venirea mea in minister exista un interimar si erau certuri. S-au organizat doua concursuri pentru ocuparea acestui post si - dovada ce presiuni am facut - la aceste doua concursuri nu a castigat nimeni. Romanescu a fost numit, existand, printre altele, trei recomandari ale unor profesori universitari, inclusiv a lui Morega!“

Listingurile solicitate de ministrul muncii, Paul Pacuraru, la Orange, pentru a se clarifica o data pentru totdeauna daca in ultimul an a sunat vreodata la Dan Ilie Morega, din amicitie sau ca sa faca presiuni, dovedesc ca nu exista nici un apel de la ministru catre liderul PNL Gorj. Dupa cum se stie, „Cotidianul“ a publicat informatii care sustineau existenta unor convorbiri compromitatoare ale ministrului cu Morega, acestuia din urma fiindu-i monitorizate convorbirile de catre SRI in dosarul de la DNA privitor la presupusa centralizare de bani pentru partid in vistieria locala.

Lupta impotriva coruptiei este fireasca, dar instrumentele prin care se realizeaza, in Romania, sunt susceptibile ca facand parte din jocuri politice, din moment ce, peste noapte, persoane asupra carora nu exista nici un minim probatoriu se trezesc trimise de lege in fata Comisiei prezidentiale, pentru ca procurorii DNA isi manifesta neputinta de a incepe o urmarire penala din cauza deciziei Curtii Constitutionale, care a admis ca antepronuntator Cotroceniul sau una dintre cele doua camere ale Parlamentului.

Pagini goale
Dupa o intreaga tevatura prin mass media, legata de marea bomba a DNA, conform careia Paul Pacuraru ar trebui pus sub urmarire penala in legatura cu o luare de mita, ministrul muncii declara pentru Gardianul: „La Directia Nationala Anticoruptie, in ce ma priveste, e un dosar cu pagini goale! Pentru mine, subiectul e inchis si inexistent!“. Ministrul muncii afirma ca toate listingurile de la Orange demonstreaza ca el nu l-a sunat niciodata pe parcursul acestui an, daramite sa-i ceara vreun favor! Pacuraru spune ca Morega a fost cel care l-a sunat pe el, de trei ori, cu chestiuni de partid, ocazie cu care o singura data i-a zis sa-i transmit fiului meu, daca vine prin zona, sa treaca pe la el ca are persoane apte sa fie lectori la firma Formenerg.

Rep.: L-ati rugat vreodata pe Morega sa intervina pentru contracte ale firmei fiului dumneavoastra, Intratest, cu societati din domeniul energetic al zonei?

Paul Pacuraru: Nu aveam de ce sa-l rog. Mihnea lucra in aceasta activitate de cinci ani de zile, se vede si-n cartea lui de munca. Eu nu cunosc pe nimeni din acest domeniu, in schimb el ii stie foarte bine in zona Gorj, pentru ca de asta se ocupa de cinci ani.
Legat de alte informatii ale surselor care subliniau interventii ale lui Dan Ilie Morega la ministrul Pacuraru pentru pastrarea ca George Romanescu sa fie numit la sefia ITM Gorj, ministrul declara: „Cand am venit in minister, ITM Gorj avea un interimar si se tot certau pe-acolo. Situatia trebuia lamurita. S-au organizat doua concursuri. Nu m-a interesat asa ceva, am zis sa castige cel mai bun. Va dati seama ce presiuni am facut eu pentru ITM, ca la aceste doua concursuri n-a castigat nimeni. Pe urma, a fost numit Romanescu interimar pentru ca este un profesionist care lucra de ceva vreme acolo si au existat trei recomandari, de la profesori universitari, inclusiv de la Dan Ilie Morega. Ca atare, suma interventiilor mele in judetul Gorj, dupa cum se poate lesne observa, este zero“.

Ministrul muncii e convins ca DNA a vrut sa lanseze o bomba, dar aceasta bomba este una din start fasaita. El afirma ca, daca DNA voia sa-l audieze in legatura cu elementele pe care le-ar avea in legatura cu vreo posibila tangenta a lui la subiectul Morega, putea lesne sa faca acest lucru. „Am fost audiat la Parchetul General acum o luna, fara sa fie nevoie sa se intocmeasca o comisie prezidentiala ca sa se inceapa o urmarire penala pentru a putea fi audiat. E vorba de plangerea lui Aurel Teodorescu, fostul director de la OMFM, caruia i se desfiintase postul. „Am fost frumos acolo, le-am explicat cum e chestia cu Teodorescu si cu asta basta. Deci, daca DNA voia sa ma-ntrebe ceva, erau liberi sa o faca“, a declarat Paul Pacuraru pentru „Gardianul“. Ministrul este convins ca acest dosar aflat in stare de „lucrare“ la institutia condusa de Daniel Morar reprezinta doar o „ipoteza“.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.