Premierul roman a instrainat Ungariei bunurile Fundatiei Gojdu - estimate la circa patru miliarde de euro - printr-o Ordonanta de Guvern ilegala si anticonstitutionala, in ciuda protestelor Academiei Romane si a Bisericii Ortodoxe Romane. Civic Media i-a intocmit dosarul public.

Desi trecutul lui Rudas Erno, fost consilier politic, ministru consilier si, dupa 1990, ambasador al Ungariei la Bucuresti, a fost dezvaluit intr-o lucrare aparuta anul trecut pe piata romaneasca, premierul Romaniei si-a continuat afacerea. Specialistii in contraspionaj afirma ca Rudas Erno, sub acoperirea afacerilor derulate in Romania, si-a pastrat profesia de spion. Un alt partener de afaceri al lui Rudas este Verestoy Attila, vicepresedintele Comisiei parlamentare comune de control al SRI.
Cei doi au interese comune in societatea care editeaza cotidianul de limba maghiara “Kronika”. Ungurul Rudas Erno a derulat afaceri si cu partenerii lui Sorin Schmuel Beraru, cercetat in mai multe dosare penale, una dintre acestea fiind “afacerea CICO”.
Dezvaluirile noastre privind existenta unor agenti de influenta in Guvernul Romaniei, sau in imediata apropiere a primului ministru Calin Popescu Tariceanu n-au fost insotite, pana azi, de vreo reactie oficiala din partea celor vizati. Tacerea suspecta de la Palatul Victoria, dublata de convingerea ca slujim exclusiv interesul public si national, ne determina sa continuam. Aceasta deoarece ne intereseaza tot ceea ce poate influenta negativ, conditiona sau deturna decizia premierului Romaniei. Ca urmare a demersului initiat de noi, una dintre intrebarile ramase fara raspuns a vizat motivele care l-au determinat pe primul ministru Tariceanu sa-l promoveze pe Marius Oprea in functia de consilier de stat pe probleme de securitate nationala, si sa-l mentina ulterior in functia de consilier de stat, in pofida informatiilor furnizate de serviciile de informatii.
Cum am aratat deja, acelasi premier l-a numit in Consiliul „Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului in Romania“, printr-o decizie de Guvern, pe Dennis Deletant, istoric englez suspectat a fi agent al MI6, recrutat in urma cu mai multi ani de catre colonelul profesor Eric Ditmar Tappe de la Intelligence Service. Totodata, agentura din jurul lui Deletant era urmarita de Unitatea Speciala a DSS de monitorizare a agentilor sovietici in Romania UM 0110 - nota ACM. Desi initial l-am suspectat de inocenta pe primul ministru, investigatiile ulterioare ne-au condus la ideea ca este vorba de cu totul altceva: de complicitate, afirma Interesul Public.
Actiunile sale pe care Civic Media le prezenta mai jos trebuie corelate si cu decizia scandaloasa de a instraina bunurile Fundatiei Gojdu catre Ungaria, printr-o Ordonanta de Urgenta ilegala si anti-constitutionala emisa in urma Sedintei comune a Guvernelor roman si ungar, desfasurata in 2005 la Bucuresti. Ordonanta a fost contestata de societatea civila responsabila, de Academia Romana, Biserica Ortodoxa Romana, administrator al averii lui Emanoil Gojdu si de beneficiarii testamentari, tinerii ortodocsi romani.
Pentru Calin Popescu Tariceanu, interesele nationale sunt pe un plan indepartat al preferintelor sale.