Presedintele cere Guvernului sa ia masuri de stimulare a productiei interne de biocarburanti in paralel cu cele pentru reducerea consumului de energie
Desi a apreciat strategia energetica a Romaniei pentru 2007-2010 adoptata de Guvern ca fiind buna, seful statului a afirmat ieri, la finalul sedintei CSAT, ca aceasta are nevoie de citeva completari. In opinia presedintelui Basescu, productia interna de biocarburanti ar putea sa creasca daca Executivul ar dezvolta niste politici de obtinere a biomasei. Reducerea consumului de energie casnic si industrial este un alt capitol care ar trebui sa fie inclus in strategia energetica. „Este relativ incomplet sa vorbesti despre solutii de crestere a productiei de energie fara sa ai si o politica de reducere a consumurilor”, considera presedintele.

In plus, el a solicitat Guvernului sa reanalizeze proiectul crearii unei companii nationale energetice, intrucit acesta ar diminua competitia. Mai mult, in opinia sefului statului, proiectul prezinta neconcordante cu foaia de parcurs din Tratatul de aderare la UE. „Marturisesc ca nu sint adeptul crearii unei astfel de concentrari de producatori de energie. Consider ca acest lucru se realizeaza prea tirziu, mai ales dupa privatizarea Petrom sau a distributiilor de energie. Trebuie reanalizata aceasta optiune”, a declarat Basescu.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.